Ishockey

Rydaholm svårt att hitta vinnarspåret

Ishockey Spelet har inte riktigt fungerat för Rydaholm inledningsvis av säsongen. En seger på fem matcher. I bortamatchen mot Åseda blev det en ny tankeställare om vinnarspåret. – Det är små marginaler och studsar inte vår väg just nu, säger Daniel Jonasson.

Foto: Arkivbild

Det började precis som i tidigare matcher, förutom mot Eksjö, för Rydaholm. Mål för motståndarna.

Och det blev tillslut en ny förlust, där resultatet skrevs till 5–2 (1–1, 1–0, 3–1) för Åseda.

Målskyttar för Rydaholm: Jesper Vingren och Albin Bengtsson. 

Även om det började knackigt skulle Rydaholm få chansen i ett numerärt överläge med nio sekunder kvar av första perioden.

Fyra sekunder senare sa det pang, så hade Jesper Vingren kvitterat till 1–1.
– Det är klart att det var ett psykologiskt viktigt mål. Att i stället för underläge gick vi in med ett likaläge och kunde jobba där ifrån, säger Daniel Jonasson om kvitteringen med fem sekunder kvar av första perioden.

I andra perioden fick Rydaholm tre utvisningar inom loppet av åtta minuter. Och kort därefter så gjorde Åseda ledningsmålet, 2–1.
– Lite billiga utvisningar kan jag tycker jag. Men det är klart att det tog en del på våra krafter, säger Jonasson om de tre utvisningarna.

I tredje blev Rydaholmsgängets uppförsbacke något brantare när Åseda utökade sin ledning till 3–1. Albin Bengtsson gav dock ett lite hopp för att komma ikapp, när han reducerade till 3–2. Men glädjen varade bara i en minut då hemmalaget gjorde 4–2.

Rydaholm tog en chansning, plockade målvakten och då stängde Åseda matchen genom att göra 5–2 i tom bur.
– Jag tycker vi gör, trots allt, en riktigt bra match idag. De gör ju 3–2 där vi skulle haft en utvisning med oss. Små marginaler som gör att det kunde gå hur som helst, sammanfattade Daniel Jonasson matchen.

Vad är det som inte riktigt stämmer för er just nu?
– Det har varit hackigt och malet i truppen under en tid nu. Det är sjukdomar, skador och avstängningar. Men det kommer bli bättre framöver.

Något eller några du vill lyfta lite extra i matchen idag?
– Stjärna till alla idag. Vi kämpar och sliter i 60 minuter.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela