Ishockey

Premiärvann mot Eksjö

Ishockey Rydaholms SK fick en smakstart på den nya säsongen när de besegrade Eksjö hemma i Talavidshallen.

Arkivbild från tidigare match. Bild: Hedin Väisänen

91 åskådare hade tagit sig till Talavidshallen i Rydaholm för att heja fram sitt lag till seger, men det var gästerna som fick det första ordet. Klockan hade knappt slagit fem minuter när Henrik Jönsson gjorde 0–1, men hemmalaget tog sig tillbaka. I den nionde minuten drog Eksjö på sig en utvisning och Adam Eriksson förvaltade det numerära överläget genom att kvittera. 1–1 stod sig perioden ut.

Kvitteringen fick fart på RSK och i början av den andra perioden drog Eksjö på sig en ny utvisning. Även den här gången förvaltade hemmalaget det numerära överläget väl och Adam Eriksson blev tvåmålskytt. Det blev en tuff period med ett flertal utvisningar, men Rydaholm kopplade greppet och i slutet av perioden gjorde Jesper Eriksson 3–1.

I början av den tredje perioden avgjorde Linus Vingren matchen med sitt 4–1-mål. Henrik Jönsson gav bortalaget hopp när han gjorde 4–2 en bit in i perioden, men närmare än så kom inte bortalaget och Rydaholms SK kunde inkassera säsongens första seger.

– En seger är alltid en seger. Även om vi inte spelade bra för fem öre så håller vi ihop det. Det märktes att det var länge sedan vi spelade och vi har inte varit på is så länge heller, men tre poäng är tre poäng. Framåt är vi jätteduktiga, sedan kan vi jobba mer i försvarsspelet över hela banan. Annars tycker jag att det kändes bra, säger Rydaholmstränaren Daniel Jonasson efter matchen.

Målvakten Manoa Cambronero Svensson får ett extra plus i kanten för sin insats, efter att ha noterats för en räddningsprocent på över 94.

I nästa omgång väntar HC Hawks på bortais i Smedjehov.