Ishockey

Nyförvärv till HV 71

Ishockey HV 71 har gjort klart med nästa nyförvärv till SDHL-laget. Det är den kanadensiske forwarden Rachel Weiss som ansluter från den amerikanska collegeligan. – En hårt jobbande forward med offensiv spets, säger tränaren Thomas Pettersen i ett pressmeddelande.

Genrebild: Henrik Skoglund

Den 23-årige Rachel Weiss kommer närmast från två säsonger i Providence där hon spelat collegehockey. Dessförinnan har hon två säsonger från det anrika Penn State University på meritlistan. Men hon har också en historik från Sverige där hon spelade en handfull matcher för Malmö Redhawks säsongen 2020/2021.

– Rachel är en hårt jobbande forward som har goda offensiva instinkter och spets. Hon sätter alltid laget främst och med det kommer bra ledaregenskaper. Det ska bli intressant att se vad hon kan göra i HV 71 och SDHL, säger Thomas Pettersen, tränare i HV 71.

Rachel Weiss har spelat samtliga matcher för Providence Friars de två senaste säsongerna har på 72 matcher noterats för 38 poäng (14+24).

– Det ska bli otroligt kul att komma tillbaka till Sverige och spela för HV71. Ett land med en härlig hockeykultur. Jag hoppas kunna bidra med en starkt skridskoåkning, hög fart och ett hårt jobb, säger Rachel Weiss.

Kontraktet med Rachel Weiss gäller i ett år.

Fakta/Weiss

Född: 010219, Calgary
Position: Forward
Skjuter: Höger

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *