Ishockey

Ny assisterande tränare i HV 71

Ishockey HV71:s SDHL-lag har gjort klart med en assisterande tränare till Thomas Pettersen. Det blir den 34-årige Alexander Hanning som får uppdraget och gör ledarstaben komplett.

34-årige Alexander Hanning blir ny assisterande tränare i HV 71:s SDHL-lag.

Alexander Hanning var assisterande tränare till Thomas Pettersen även i Linköping HC under säsongen 21/22 och nu blir det alltså en återförening för tränarduon.

–Vi trivdes väldigt bra tillsammans och kompletterade varandra på ett bra sätt senast vi jobbade ihop. Alexander har ett starkt driv och går in till hundra procent med allt han ger sig in i. Dessutom har vi en liknande syn på hur vi ska spela hockey och vad vi behöver göra för att ta oss framåt, säger Thomas Pettersen, tränare i HV 71.

I och med rekryteringen av Alexander Hanning är ledarstaben för SDHL-laget spikad inför säsongen.

– Det ska bli riktigt roligt att komma till HV 71. Jag har haft en bra dialog med Peter och Thomas om vad HV 71 vill göra med damverksamheten och den resan vill jag vara med på.

– En av sakerna som kommer att bli viktig är den dagliga verksamheten och hur vi gör det bästa utifrån förutsättningarna. Skapa goda vanor i träning och hur vi även tävlar mot varandra och där hoppas jag kunna bidra med en hel del, säger Alexander Hanning.

Kontraktet med Alexander Hanning gäller i två säsonger.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *