Ishockey

Nu ska Rydaholm till toppen

Ishockey Bättre och bättre år för år – lite så känns det med Rydaholms SK och den assisterande tränaren Daniel Jonasson hymlar inte med målsättningen. – Vi ska till alltrean.

Tidigare säsonger har Rydaholm under hösten legat med kring strecket till alltrean för att sedan två säsonger i rad stupa i vårserien och hamna jumbo. Ifjol var det samma visa under hösten, men under våren höll man uppe spelet och var ytterst nära att knipa förstaplatsen i fortsättningsserien.

Daniel Jonasson är assisterande tränare i RSK och han vilar inte på hanen en sekund när frågan om säsongens målsättning kommer.
– Det är alltrean. Vi vill vara ett lag i toppen av tabellen. Det finns fruktansvärt mycket hockey i gruppen. Sedan gäller det att få ihop det på ett utomordentligt sätt, men det är jag övertygad om att vi kommer få, säger han.

Från fjolårstruppen saknas bland annat poängstarka spelare som Filip Pettersson och Johannes Nilsson.
– Det känns som att vi ersatt dem, säger Daniel Jonasson.

Tränaren nämner tre spelare som han tror kommer vara ledande för Rydaholm under säsongen.
– Backen Max Edvardsson kommer bli viktig. Han är lugn och trygg. Jakob Pettersson, närmast från Helsingborg, är en vass målskytt som vi hoppas få igång. Felix Petersson gick sönder efter två matcher ifjol. Han kommer bli viktig med sin rutin och sitt lugn.

Klas Aronsson på målvaktssidan är kvar sedan fjolåret. Vid sin sida kommer han ha Manoa Cambronero Svensson som inte spelade ifjol.
– Det ska bli intressant att se vad han kan uträtta på seniornivå.

Vilka kommer ligga med i toppen av tabellen?
– Det känns som att Diö har fått ihop det på ett bra sätt. Sedan vet man aldrig med Nässjö.

På söndag är det seriepremiär på hemmaplan mot Eksjö.

Genrebild. Foto: Per Bunnstad

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *