Ishockey

Joona Luoto ny forward i HV 71

Ishockey HV71 har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv på forwardssidan. Det är den 26-årige finländska landslagsforwarden Joona Luoto som har skrivit för klubben. ”En stark powerforward som kommer addera ytterligare en nivå till oss med sin aggressiva forecheck”, säger Chris Abbott, General Manager i HV 71.

Foto: Fredrik Karlsson, Bildbyrån

Joona Luoto kommer närmast från den schweiziska ligan och SC Bern där han gjorde 27 poäng (18+9) på 45 matcher. Tidigare har han bland annat representerat Winnipeg Jets och Columbus Blue Jackets organisationer i Nordamerika.

– Joona är en stark powerforward som kommer addera ytterligare en nivå till oss med sin aggressiva forecheck. Han är duktig på att täcka pucken, starkt framför motståndarmålet och en naturlig målskytt. Han har erfarenhet från många toppligor och vi ser fram emot att välkomna honom till Jönköping om några veckor, säger Chris Abbott, GM i HV 71.

Den Tammerforsfödda 26-åringen noterades även för åtta landskamper i de finska lejonen den gångna säsongen och hade tidigt siktet inne på att spela i Sverige.

– Att spela i Sverige har hela tiden varit ett mål och HV 71 är en klassisk klubb med en historik med många finländska spelare.

– Jag skulle beskriva mig själv som en lagspelare som alltid ger allt för att laget ska vinna. Nu ser jag verkligen fram emot att komma till Jönköping och HV 71 och ta mig an denna utmaning och sikta mot att klubben ska ta sig till slutspel, säger Joona Luoto.

Kontraktet med Joona Luoto gäller i ett år.

Fakta
Född: 970926, Tammerfors
Moderklubb: Leki
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 190 cm/91 kg

Tidigare klubbar: Leki, Tappara, Winnipeg Jets, Manitoba Moose, HIFK, Columbus Blue Jackets, Cleveland Monsters, SC Bern

Spelarmeriter: Finländsk mästare 2017 och 2022. Bästa spelare i slutspelet 2022.

Pressmeddelande från HV71

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *