Ishockey

HV värvar center

Ishockey HV 71 presenterade under fredagen ett nyförvärv till herrlaget. Det handlar om den 31-årige amerikanske centern Tanner Kero som har skrivit på ett ettårskontrakt. – En intelligent tvåvägscenter som kommer betyda mycket för oss, säger sportchefen Chris Abbott i ett pressmeddelande från klubben.

Tanner Kero kommer närmast från spel i AHL-laget Colorado Eagles och den senaste säsongen gjorde han 31 poäng (12+21) på 59 matcher. Efter en hel hockeykarriär i Nordamerika väntar nu spel i Europa för första gången.
–Både jag och min familj ser väldigt mycket fram emot att komma till Sverige och HV71. Jag hoppas kunna bidra med mycket erfarenhet till laget och vara en pålitlig spelare över hela banan. Jag vet att SHL är en oerhört bra liga och det ska bli roligt att ta sig an den utmaningen, säger Tanner Kero i ett pressmeddelande.

Tanner Kero har spelat i både NHL och AHL och har under karriären noterats för 134 NHL-matcher med Chicago Blackhawks och Dallas Stars.
–I Tanner får vi en intelligent tvåvägscenter som tar stort ansvar och är erkänt strukturerad i sitt spel. Hans proffsighet kommer att betyda mycket för vårt lag och vi välkomnar Tanner, hans fru Taylor och deras tre söner till Jönköping och HV71, säger Chris Abbott.

Kontraktet gäller i ett år.

Genrebild. Foto: Henrik Skoglund

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *