Ishockey

Förlorade på bortais: ”Hockey ska spelas fem mot fem, inte fem mot sex”

Ishockey Rydaholms SK gick lottlösa från matchen mot Virserum.

Arkivbild från tidigare match. Bild: Hedin Väisänen

RSK startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter drygt tre minuters spel slog Jakob Pettersson till på pass av Linus Vingren.

Efter 16.26 i andra perioden kvitterade Virserum genom Hampus Karlsson. Sju sekunder senare blir Hampus Karlsson tvåmålsskytt och ger hemmalaget ledningen, men Rydaholm skulle komma tillbaka på nytt. Drygt en och en halv minut senare kvitterade Linus Vingren och 2–2 stod sig inför den tredje perioden.

Virserum startade den tredje perioden bäst. Laget gick upp till en 4–2-ledning genom mål av Erik Arvidsson och Jonathan Johansson. Med drygt tre minuter kvar reducerade Linus Vingren, men närmare än så kom inte Rydaholm som fick se sig besegrade.

– Det är en tråkig förlust. Hockey ska spelas fem mot fem, inte fem mot sex. Det är svårt att spela hockey när man inte har en neutral domare. Men vi fick spela en match och isen höll, det får vi ju vara glada för, säger Rydaholms SK:s tränare Daniel Jonasson efter matchen.

Alla spelare i laget får beröm.

– Vi kämpar och sliter, men det är svårt när man har sex motspelare mot sig, säger Daniel Jonasson.

På fredag väntar Lenhovda hemma i Talavidshallen.

– Jag hoppas verkligen att vi kan spela hemma nästa vecka, men det finns väl inga garantier för det, säger Daniel Jonasson.

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  Rydaholm - SIS kunde inte spelas - ingen spelbar is
LÄS MER:  Nu ska Rydaholm till toppen
LÄS MER:  Ställde in match - RSK får spela borta hemma
Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *