Ishockey

Efter publikskandalen – klubben markerar

Ishockey Eftersnacket kring Värnamos hemmamatch mot Kristianstad i fredags kom till största del att handla om att bortalagets supportrar eldade pyroteknik så matchen försenades en dryg timme. Nu meddelar skåningarna att man kommer agera kraftfullt mot sina fans.

Skärmklipp från svenskhockeytv.se

Precis innan matchen skulle starta i fredags kväll så tände Kristianstads supportrar bengaler. Något som fick till följd att brandlarmet gick igång och att ishallen fick utrymmas.
– Jag tycker det är tråkigt. De förstör så mycket för de som är här och kollar och för vårat lag. Jag tycker väldigt synd om Kristianstad som får dåligt rykte som förening, berättade VGIK:s Alfred Andersson för Värnamo.nu efter matchen.

Supportrar med koppling till Kristianstads IK har genom åren varit inblandade i en hel del händelser som fått uppmärksamhet i media. Efter den senaste incidenten så gick klubben under lördagen ut med att man kommer ta krafttag mot problemet.
”Dels kommer ett större antal avstängningar att ske tills vidare under pågående utredning, vi kommer även säkra upp våra evenemang med ett antal förändringar med start redan till morgondagens match med mer kontroller och färre entréer”, skriver man bland annat på sina sociala medier.

En person omhändertogs i samband med ordningsstörningarna i Värnamo i fredags. Ett stort antal bortasupportrar avvisades från ishallen.

Efter en dryg timmes försening kunde matchen starta. Värnamo vann med 3–2.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *