Ishockey

”Det långsiktiga målet är att spela i USA”

Ishockey På fredagen drar tjejernas kvalspel till TV-pucken igång. Bland många spelare från Värnamo kommun finns Sally Mildaeus. – Det känns bra och det ska bli spännande, berättar 14-åringen dagarna innan avresan till Kallinge.

Småland har länge på flicksidan varit ett framgångsrikt lag i TV-pucken. Därför var det överraskande ifjol när de åkte ur redan i kvalen. En av de som ska se till att det inte blir någon repris är VGIK-produkten Sally Mildaeus.
– Vi har en bra trupp, så målet är att vinna gruppen och ta oss vidare till slutspel, berättar hon och tillägger.
– Vi kommer kämpa för att vinna.

Fartfyllt Småland

Blekinge, Göteborg, Skåne och Västergötland står för motståndet i kvalgruppen som avgörs i Kallinge. Tränaren Linnéa Engstrand berättar att man kan förvänta sig ett fartfyllt Småland. Fart är något Sally Mildaeus besitter.
– Hon är en oerhört kraftfull spelare lång och vältränad för sin unga ålder. Oerhört skridskostark och skjuter som eb häst. Alltid glad positiv och framåt en glädjespridare. Skapar väldigt mycket både på och utanför isen, berättar tränaren.

Sally Mildaeus spelar till vardags för Trojas damjuniorer. Hon berättar att hon under säsongen vill förbättra en rad saker i sitt spel.
– Jag vill bli bättre på dribblingar så jag kan ta mig förbi motståndarna plus att jag ska orka mer på isen. Nästa år är det spelarna som är födda 2010 som är äldst, så jag vill försöka bli en så bra ledare som möjligt för Småland.

Storebrodern Elton Mildaeus spelade TV-pucken för Göteborg ifjol. Men än så länge har inte syrran fått några tips.
– Men det kommer nog, säger hon.

Hur ser dina långsiktiga mål ut med hockeyn?
– Landslaget och college, komma över till USA och spela där.

Sally Mildaeus är långtifrån den enda spelaren från kommunen i Smålands TV-pucktrupp i år. En rad spelare finns med som antingen har Värnamo GIK eller Rydaholm som moderklubb. Dessa är:

Nellie Johansson, Målvakt
Ellie Henriksson, Målvakt
Siri Johansson, Back
Ebba Gustavsson, Back
Felicia Wahlfridsson, Back
Thea Turesson, Forward
Sally Mildaeus, Forward
Alicia Arthursson, Forward
Alva Alm, Forward

Sally Mildaeus. Foto: Pressbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *