Ishockey

Bildextra: Segersviten bruten för Värnamo GIK

Ishockey Det blev inget nytt segervrål för Värnamo GIK. I en målsnål tillställning kunde tabellsjuan Gislaveds SK vinna med 1–0, där periodsiffrorna skrevs till 0–0, 0–0 och 0–1. Se Jim Carlssons bilder från kvällen.

Kaffe, kaka – femte raka.

Nej, det blev dessvärre inte detta. Värnamogäng fick se sig besegrade över Gislaveds SK i sin hemmaborg med 0–1 och därmed blev den fina segersviten bruten.

– Har man tio minuter i numerärt överläge så måste man göra mål, kan jag tycka, säger huvudtränaren Anton Lundh efter matchen.

Matchen var mållös både i första och andra period. Där Värnamo lyckades skjuta hela 26 skott på mål.

–Vi skapade mycket, var i stort sett hela tiden i deras zon, men fick inte betalt för det. Det är en läxan vi får ta med oss, var Lundhs analys efter de två mållösa perioderna.

Efter halva tredje perioden lyckades gästerna, efter en kontring, hitta nätet och ta ledningen med 1–0.

Hemmalaget fick dock sina chanser, dels i numerärt över läge och att plocka Viktor Westermark i slutskedet, att göra mål. Men målvakten i Gislaved och försvarsspelet var 100 procentig denna onsdagskvällen.

–Vad ska man säga? Vi hade inte marginalen med oss och det känns som det har varit så här under hela säsongen, även om vi vunnit matcher. Vi måste börja göra mål. I dag var vi inte heller riktigt heta framför målet och jag kan tycka att vi kanske kunde passat en extra gång, säger Lundh.

På söndag väntar serieledarna, Boro/Vetlanda HC, och då gäller det för Värnamogänget att ha lite stolpe in.

– Vi behöver träna på att ta oss in på mål och framförallt få till en snabbare hockey. Dessutom göra mål, säger Anton Lundh om vad man ska finslipa på inför helgens match.

Bilder: Jim Carlsson