Innebandy

VIK föll i Smålandscupen efter ”nödlösningen”

Innebandy VIK juniorerna var uppe i 4–1 ledning mot Nässjö men i slutet på andra och tredje perioden så vände Nässjö och VIK föll med 4–5, (2–1, 2–2, 0–2) i Smålandscupen.

Det blev en hektisk dag att få ihop ett lag och tillslut fick ett otroligt ungt juniorlag ställa upp mot Nässjö i Smålandscupen.

– Det här blev en nödlösning till lag på grund av enorm sjukstuga då D20-laget som egentligen skulle varit med i Smålandscupen behövdes till damernas match som spelades nere i Växjö samtidigt, säger tränaren Kim Andersson.

Trots snittåldern och det faktum att vissa av tjejerna inte hade spelat tillsammans överhuvudtaget så gick de upp i en 4–1-ledning men efter det fick Nässjö in några bollar och VIK fick se sig besegrade.

– Det är alltid tråkigt att förlora men jag är otroligt stolt över våra tjejer som kämpar, sliter och spelar mycket fin innebandy. Vi tappar ledningen där i slutet på grund av utvisningar men så kan det vara. Utöver hela laget som förtjänar en eloge så vill jag lyfta fram Alice Ekdahl lite extra, avslutar Kim Andersson.

Nästa match i Smålandscupen spelas mot Vetlanda på söndag nästa vecka, varav vinnaren i gruppen sedan går vidare.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *