Innebandy

Bredare spets ska ta VIK högre

Innebandy Huvudtränaren Erik Friberg går in på sin fjärde säsong i Värnamo IK. Som vanligt är målsättningen att bli bättre än fjolåret. – Någon annan målsättning ska vi inte ha, berättar han.

En fjärdeplats i tabellen blev det ifjol.
– Nu blir det en hög målsättning i och med att vi slutade fyra förra året.

Försäsongen har störts av sjukdomar och frånvaro. Men det är inget Erik Friberg tycker har påverkat på något större sätt.
– Vi har en så pass stor trupp så jag tycker ändå att vi fått ihop det bra. Det hade kunnat gå bättre, men ändå en helt okej försäsong.

Vill underhålla

Några ut och några in i truppen jämfört med fjolåret.
– Vi har nästintill bibehållit det laget som vi hade ifjol i stora drag. Några nya har kommit till. Som alltid har vi ett ungt lag och många bra spelare. Jag tycker vår spets är bredare i år, säger Erik Friberg.

Spelmässigt så kan man förvänta sig samma spel som ifjol.
– Rolig, fartfylld och offensiv innebandy. Vi har många unga och duktiga tjejer som utveklas.

Vilka blir topplag i er division 1-serie?
– Klar seriefavorit är CL 98 från Kalmar. DE har värvat jättestarkt och har en del tjejer som spelade SSL-slutspel så sent som i våras. Sedan kommer säkert, Hovslätt, Huskvarna och Olofström vara med däruppe också.

I nästan alla framgångsrika lag brukar det heta att gruppen driver sig själva. Erik Friberg är inne på något liknande när han berättar om blandningen av gammalt och ungt i laget.
– Vi har en bra mix av lite äldre spelare samt yngre. De äldre driver på sitt sätt medan de yngre driver på ett annat sätt.

Seriepremiär väntar på fredag kväll då Tranås väntar på bortaplan.

 

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  Genrep för Värnamo IK:s damer
LÄS MER:  Vinst för VIK
LÄS MER:  VIK dam vann över Stenåsa–Sandby–Gårdby
Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *