Friidrott

Framgångsrikt SM för WSK

Friidrott Här kommer en rapport från friidrottarna i Wärnamo Sportklubb.

Under två helger så har Svenska mästerskapen i friidrott för ungdomar och juniorer avgjorts i Sollentuna och i Ljungby. Wärnamo Sportklubb har haft sju ungdomar och juniorer som har deltagit i både sprint, hopp och kastgrenar.

I pojkar 17 så vann Elias Andersson guld i diskus då han bland annat slog duktige Ludvig Ellgren som tidigare i år kastat hela 63m. Elias segerresultat och nya personbästa lyder 55.29m. Nu återstå att se om Elias resultat räcker till en plats i ungdomslandslaget till årets Finnkamp som avgörs sista helgen i augusti.

Stina Ståhl som tävlar i flickor 17 gjorde en fin SM-debut då hon kom fyra i spjut på nya personliga rekordet 38.62.

Alice Davidsson som efter 4års uppehåll gjort comeback lagom till årets junior-SM för kvinnor 22 slutade på sjätte plats i Spjut på nya personliga rekordet 38.42.

Hugo Schoug som efter ett år på universitetsstipendium i USA kommit hem till Värnamo, ställde upp i för honom nya grenar och lyckades att ta sig hela vägen till final på 200m i klassen män 22. I finalen lyckades Hugo att komma i mål på en sjunde plats.

Värt att notera att även före detta Wärnamo Sportklubbs Jonathan Rinman vann både diskus och slägga pojkar 15 i överlägsen. Caspian Sandberg även han är fostrad i Wärnamo Sportklubb tog SM-guld Spjut Pojkar 17.