Friidrott

Efter SM-guld: Elias uttagen till Finnkampen

Friidrott Det är inte bara i Paris som det har tävlats i friidrott. I helgen har även ungdoms-SM för 16- och 17-åringar gått av stapeln i Ljungby. Wärnamo Sportklubbs kastare Elias Andersson gjorde en mycket stark när han vann guld i P-17 diskus.

Foto: Privat

Elias ledde finalen efter tre omgångar med ett längsta kast på 51.43 men i fjärde omgången fick IFK Växjös Liam Belo Da Silva – silvermedaljör på U-18 EM i mångkamp – iväg ett kast på 53.58 och Elias petades ner till silverplats.

I femte omgången kom ett otroligt bra kast där Elias fick iväg diskusen 55.29, personligt rekord och också slutligen tävlingens längsta kast.

Bronset vanns av Hammarby IF:s Christoffer Bélec.

Elias själv uttrycker glädje över att äntligen komma över de 55 meter som har varit ett stort mål under säsongen då just 55 meter var kvalgräns till sommarens U-18-EM som gick i juli.

I dag har Elias fått beskedet om att han har blivit uttagen i ungdomsfinnkampen i diskus och Elias får för första gången dra på sig landslagsdräkten och tävla för Sverige.

Elias själv känner sig stolt över att det hårda arbetet han lagt ner börjar ge resultat och han känner en stor stolthet att få representera Sverige.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Efter SM-guld: Elias uttagen till Finnkampen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *