WIK-seger mot Visingsö

Fotboll Waggeryds IK besegrade Visingsö AIS med 3–1.

Tack vare segern behåller WIK den åtråvärda andraplatsen som ger kvarspel till division tre. Tanås förlorade i kväll och därmed har WIK ett överläge med fyra poäng och bara fyra matcher kvar.
– Det är det viktigaste just nu och vi spelade bra i dag, konstaterar WIK-tränaren Roger Andersson.
Det var annars gästerna som tog ledningen redan efter fyra minuter efter stort slarv hos WIK.
– Slumpmässigt men vi luckrade sedan upp Visingsös försvar.
1–1 kom i tionde minuten sedan Majid Shafi Hassan spelat fram säkre målskytten Joel Storck.
– Det var ett kompakt spel på deras planhalva mest hela matchen. De hade parkerat nio man i försvaret, säger WIK-tränaren om svårigheten att komma till klara målchanser.

2–1 kom efter 52 minuter då Edwin Forsman nätade efter framspelning från William Andersson.
Sex minuter senare var det William Andersson tur att göra 3–1.
Kvarten senare fick Visingsö en spelare utvisad – eftertvå gula kort. WIK kunde sedan hur säkert som helst hålla undan till en ny trepoängare.

Edwin Forsman, William Andersson och Benit-Parfait Rugira får extra plus iWIK. Sebastian Andersson märktes inte lika mycket som han brukar göra men så hade han också ett par ”överrockar” på sig mest hela matchen och fick ta emot mycket ”stryk”.