WIK-seger i Bankeryd

Fotboll Waggeryds IK bortavann över Bankeryd med 3–1 (1–1) sedan det blivit lite dramatik med två utvisningar och två straffsparkar i andra halvlek.

Det regnade från första till sista minuten men eftersom matchen hade flyttats till konstgräset i Bankeryd gick den att genomföra på ett bra sätt.
– Många målchanser för oss men vi hade svårt att göra mål, konstaterar WIK-tränaren Roger Andersson.
Trots ett stort spelövertag och en ganska knapp seger var han relativt nöjd:
– Ja, tre poäng och fortfarande fyra poäng ned till Tranås, säger han.
WIK har ett ganska säkert grepp om andraplatsen som innebär kvalspel till division tre.

WIK tog välförtjänt ledningen genom Sebastian Andersson men efter målvaktsretur kunde hemmalaget kvittera. det var abar aunegär en minut målen emellan, mitt i halvleken.

I andra halvlek nickade Edwin Forsman in 2–1 efter en tilltrasslad situation. Då hade 61 minuter spelats.
Sedan kom dramatiken: Nyligen inbytte Jonathan Johansson, 17, drabbades av en tveksam frilägesutvining. Straffen som följde räddade WIK-målvakten Teofil ”Teo” Johansson.

Lite senare drabbades en hemmaspelare av en lite mer klar frilägesutvisning. På straffen slog Sebastian Andersosn in 3–1. Då hade 86 minuter spelats.

Hos WIK extra beröm till målvakten, William Andersson och Anton Åkerhag.