WIK-dam vann – äntligen

Fotboll Efter en oavgjord och elva förluster fick Waggeryds IK:s damlag äntligen känna segerns sötma. WIK vann i dag mot Alvesta med 3–1 (2–0).

– Riktigt bra spelat och kämpat och en stor lättnad, erkände tränaren Bengt Carlsson.

Waggeryds damer har i div 2-serien fått vidkännas ett antal brakförluster.

– Största förklaringen är att vi inte gjort mål, men de har inte tappat tron på sig själva eller gett upp, betonar Carlsson.

När WIK gästade Alvesta i slutet av april blev det förlust med 0–1. Ett resultat som ingav förhoppningar att det i dag skulle kunna bli seger.

Moa Sågby visade vägen med 1–0 i 24:e minuten och Edona Demaj ökade till 2–0 i första halvlek. WIK agerade stabilt och kontrollerat och när Edona slog in 3–0 på straff var segern nära. Speciellt då bara tolv minuter återstod. Alvesta gjorde ett tröstmål, men WIK höll undan.

– Jag gläds med tjejerna. Det här är de värda.

• Några som ska rosas extra?

– Alla jobbade stenhårt, men det finns alltid några som gör något extra, säger Bengt.

I dag tänker han på Camilla Bügel i målet.

– Hon gjorde några bra räddningar.

Vidare tänker han på Matilda Holmström i backlinjen, Elsa Åkerhag och Emilia Carlsson på mittfältet samt Edona Demaj på topp.

Segernollan är spräckt och det stärker WIK för fortsättningen. Nu vet de hur man gör flest mål…