Fotboll

Vilken lyckad IFK-kväll

Fotboll Bollarna rullade verkligen IFK Värnamos väg på Kopparvallen. Främst i form av seger mot Åtvidabergs FF, 3–1, men även i form av att de två andra matcherna slutade oavgjort.

Tobias Andersson. Arkivbild

IFK behåller sin åttondeplacering, men nu på 29 poäng, tre efter sjuan Degerfors. Bakom Värnamo tog fyra lag var sin poäng, vilket innebar att IFK drog i från dessa med två.

Någon höjdarmatch gjorde inte IFK, men det var inte att begära. Åtvidaberg är i desperat poängbehov. Ändå fick IFK en drömstart med 1–0 efter knappt 20 sekunder.

– En chans som inte är någon chans. Vet inte hur den kom till, säger IFK-tränaren Christian Järdler.

Sedan hade Åtvidaberg en handfull chanser.

– Ja, fem hundraprocentiga chanser. Sanslöst att vi inte gjorde mål, säger ÅFF:s nye huvudcoach Andreas Thomsson.

Bättre gick det för IFK.

– Melvin fick en ny chans och gjorde 2–0, myser Järdler, som summerade första halvlek så här:

– Den var rätt OK, vi skapade mycket, men var irriterade i pausen att vi inte spelade bättre.

Andra halvlek fortsatte som den första. Chanser böljade åt båda håll, men det var IFK:s kväll. Petar Petrovic gjorde 0–3, men när Åtvidaberg fick ett reduceringsmål var det bud på fler.

– Andra halvlek är jag inte nöjd med. Vi behöll inte strukturen i vårt spel, men vi gjorde ju 3–0 vilket var viktigt. Det var en konstig match, mycket High Chaparral. Det kunde slutat 7–7, tyckte IFK-tränaren.

Men, IFK vann med 3–1 och tog tre poäng med sig hem. Synnerligen viktigt i en jämn serie.

 

Melvin Frithzell. Arkivbild

Högst betyg ska Tobias Andersson i målet ha. Han gjorde flera makalösa räddningar. Försvaret hade fullt upp, men utmärkta kämparinsatser av alla, speciellt Tyler Lissette och Freddy Winsth.

På mitten kan vi rosa Liridon Silka, som nog hade minst felprocent. På topp måste Melvin Frithzell nämnas.

– Ja, han gjorde två mål, men i övrigt inte mycket mer, säger Järdler som också bytte ut Melvin efter närmare 70 minuter.

Han fick frågan om Pär Cederqvist saknas.

– Ja, i många spelfaser saknar vi PC.

Det får IFK göra även på lördag i Varberg, men ersättarna är goda nog och gör de mål ska man inte begära att de är kompletta. Det är målen som räknas och det är de som ger poäng.

Taggar

Dela