Viktiga tre poäng för Värnamo Södra

Fotboll Värnamo Södra håvade in tre nya poäng. Laget lyckades ta sin åttonde seger för säsongen efter att ha vunnit med 5–1 över IK Hallby FK.

Diskussion om detaljer. FOTO: Hedin/Väisänen

Värnamogänget fick en mardrömsstart i bortamötet mot IK Hallby FK. Redan efter tre minuter fick bollen plockas ur eget mål. Chocken lade sig relativt snabbt och kvitteringen kom i matchminut 16, där Isac Chaliazis var målskytten. Och när det återstod kvarten av första halvleken gjorde Abdo Hadrous ledningsmålet, 2–1, för V-Södra. Precis innan halvtidsvilan lyckades Isac Chaliazis skriva in sig för andra gången och utöka ledningen för Värnamogänget till 3–1.

– Vi justerade lite inför andra och skulle inte bjuda på något resten av matchen, säger Christian Karlsson, tränare för Värnamo Södra.

Andra halvleken hann knappt börja förrän Isac Chaliazis gjorde sitt tredje mål i matchen och 4–1 till Värnamo Södra. Det blev tillslut en komfortabel seger med 5–1.

–Jag har varit lite oroad för denna matchen innan. Då Hallby är ett otroligt starkt hemmalag. Mardrömsstarten blev en väckarklocka för oss. Jag höjde rösten lite, spelarna snackade ihop sig och därefter är det vår match, säger Carlsson och hyllar lagets insats.

– Stabilt försvarsspel trots tidigt insläppt mål. Sedan självklart extra plus för vår tremålsskytt, Isac Chaliazis. Men även Abdo Hadrous, Adrian Paukovic och Arnel Dugonjic ska nämnas.

Värnamo Södra är nu sex poäng bakom topptrion.
– Vi tar en match i tagen. Den gamla vanliga klyschan.