Fotboll

Västboås ökade avståndet till kvalstrecket

Fotboll Västboås drog det längsta strået på hemmaplan i derbyt mot Bredaryd Lanna. August Gunnarsson kunde med kvarten kvar pricka in 3–2-bollen som blev matchavgörande.

Västboås har haft ett digert schema med både seriespel plus att de gått långt och är framme i semifinal i Smålandscupen. Tränaren Mikael Svensson menar att det nog tagit lite energi.
– Vi har gått väldigt hårt på grejerna. Serien är fokus och det är väldigt skönt att vi får med oss poängen idag, säger han.

Matchen var viktig för Västboås som har lag underifrån som flåsar dem i nacken. Ändå var det Bredaryd Lanna som kunde ta ledningen i matchen genom Zoran Sredojevic i den tolfte minuten.
– Vi gör en jättebra första halvlek och viker inte ner oss efter deras mål som jag tycker var ett slumpmål, berättar Mikael Svensson.

Innan den första halvleken var slut så hade Västboås vänt på steken genom Gustav Olsson och Elis Eriksson. Zoran Sredojevic kunde efter kvarten spelad av den andra halvleken kvittera. Men med kvarten kvar av matchen så kunde August Gunnarsson avgöra för hemmalaget.
– Jätteviktiga poäng helt klart. Speciellt nu eftersom Lagan vann. Vi har dem i nästa match, säger Mikael Svensson som vill plussa för hela sitt lag men extra beröm till Lucas Eriksson som han benämner som en evighetsmaskin samt Gustav Olsson.
– Hela laget ska ha beröm, men de två sticker ut.

Bredaryd Lannas tränare Senad Zulovic menar att matchen hade kunnat sluta hursomhelst.
– Efter vårat första mål så tycker jag vi kontrollerar matchen. Men sedan bjuder vi dem på två mål. Det är rejäla bjudningar från vår sida, Det är jag besviken över. Men sammantaget tycker jag vi gör en bra match.

BLIK-tränaren vill ge beröm till Alfons Andersson och Filip Andersson.

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  Västboås tog poäng från Hovslätt
LÄS MER:  Derbydramat: Västboås tog poäng från Värnamo Södra
LÄS MER:  Bredaryd Lanna säkrar tre poäng

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *