Fotboll

Västboås kliver fram och säkrar segern

Fotboll Västboås krigade till sig tre poäng när de vann med 2–0 över Lagans AIK.

Arkivbild. Foto: Hedin Väisänen

– En 2–0 vinst är kanske inte något som sticker ut resultatmässigt så, men jag är otroligt nöjd med dagens tre poäng och den krigarinsatsen vi gör är suverän, säger tränaren Mikael Svensson.

Matchen inleddes med ett högt tempo, där båda lagen kämpade för att skapa de första chanserna. I andra halvlek fortsatte matchen vara jämn men Västboås började få mer kontroll över spelet och när avbytarna kom in med ännu mer energi så dröjde det inte länge innan första målet gjordes.

Inhopparen Elis Aronsson stod för båda målet men Mikael Svensson vill även lyfta fram de andra inhopparna, Sebastian Nyström och Filip Albertsson, som likt Elis Aronsson ”kom in och höjde moralen”.

Målen gjordes i 78:e och 90:e matchminuten.

– Det var en riktig kämparseger och vi visar på stark moral idag. Visst ägde vi mycket boll men vi hade samtidigt svårt att omsätta det till målchanser. Nu blir det bara att ladda om för det är semifinal mot Nässjo i Smålandscupen som spelas redan på onsdag och sedan spelar vi seriematch i helgen igen men det ser vi fram emot, avslutar Svensson.

Segern innebär tre poäng för Västboås, som nu ligger på en 8:onde plats i tabellen med 21 poäng.

 

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  Värnamo Södra studsar tillbaka med vinst mot Gnosjö
LÄS MER:  Ingen lycka för Kärda
LÄS MER:  Nystart för IFK Värnamo - men segern uteblev

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *