Västboås hakade av Hillerstorp

Fotboll Västboås verkar nu ha hakat av Hillerstorp i den nedre regionen av herrfemman efter seger 2–1 (1–0).

Jonas Robertsson är tränare för laget från Ås och han var mycket nöjd med det mesta i kvällens match, förutom att det bara blev två mål på de oräkneliga målchanser man hade.
– Första halvlek var riktigt, riktigt bra och när vi gjorde 2–0 i andra var vi på väg mot en klar seger, säger han.
Det ville sig dock inte riktigt slutet av matchen. Efter 90 minuter reducerade gästerna lite överraskande och tilläggsminuterna höll på att bli mardrömslika för Västboås. Gästerna tryckte på allt vad de var värda för en kvittering och det var ruggigt nära målkänning. Victor Lid i hemmamålet briljerade dock och blev lite av matchvinnare. Han gjorde även några svettiga räddningar i första halvlek.

Hemmamålen
1–0 kom sedan Jonathan Eriksson slagit fram en boll som en av Hillerstorps spelare styrde i eget mål. Självmål räknas det som.

2–0 kom efter 57 minuter och det var ett riktigt snyggt anfall där Martin Axelsson avslutade med att rulla bollen i mål. Just de två nämnda anfallarna Jonathan och Martin hörde till de bättre i Västboås.

Mot nytt kontrakt
Sedan nu Dardania dragit sig ur serien blir det 20 matcher per lag. Västboås har fem kvar att spela och kan nog känna sig helt säker på förnyat kontrakt. Avståndet ned till de två jumbolagen som flyttas ned eller får kvalspela är hela tio poäng.

– Skönt med en trepoängare i kväll, summerar Jonas Robertsson.
Redan på fredag är det dags för match igen mot serietvåan Hallby på bortaplan. På papperet blir det tufft för Västboås men man ska göra vad man kan få revansch eftersom man hemmaföll mot Hallby i våras med 1–3.