Fotboll

Värnamos damer vände mot Boo

Fotboll Boo FF tog ledningen två gånger om i matchen men båda gångerna lyckades IFK Värnamo kvittera och i 79:e minuten fick sedan Emma Lorenzen in det avgörande målet och IFK vann med 3–2, (1-1).

Arkivbild.

– Vi är supernöjda med dagens vinst, säger den nya tränaren Hanna Höckert.

Boo gjorde mål redan efter en kvart men Mona Chahrour kvitterade i 36:e minuten. 1–1 stod sig till paus men efter ytterligare en kvart spelad av andra halvlek så tog Boo återigen ledningen men denna gången lyckades IFK kvittera ännu snabbare genom Mimmi Strömgren. I 79:e minuten gjorde tillslut Emma Lorenzen det avgörande målet och IFK vann med 3–2, (1–1).

– Jag tycker ändå att vi har bra koll på dem och framförallt i första halvlek men sedan hamnar vi trots allt i underläge. Jag är jättenöjd med tjejerna som ändå fortsatte göra det som vi kom överens om att göra och jobbade oss tillbaka in i matchen genom tålamod. Vi trummade på med att äga mycket boll och skapa målchanser men stundtals hade vi det svårt att ta oss igenom Boo:s låga försvarsspel.

I toppen av serien befinner sig Elfsborg på 42 poäng men tätt efter kommer både Husqvarna och Värnamo på 38 poäng.

– Den här vinsten var otroligt viktig för seriens skull för nu lever fortfarande hoppet och vi ska göra 8 till sådana här matcher innan serien summeras, avslutar Hanna Höckert.

Nästa match spelas mot tabellsjuan Tyresjö.

 

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  Vi direktrapporterar IFK Värnamo – IFK Göteborg
LÄS MER:  Femetta för IFK-damerna
LÄS MER:  IFK-talang lånas ut

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *