Fotboll

Värnamo Södra går bet på tre poäng

Fotboll Värnamo Södra kämpade hårt men fick till slut se sig besegrade med 1–3 när Ljungby IF utnyttjade sina chanser effektivt. Uppdaterad.

Arkivbild från annan match. Foto: Hedin Väisänen

– Vi åkte till Ljungby och hade en spelplan, vilket funkade okej i ungefär 30 minuter, men sen efter det gick det neråt, säger tränaren Christian Carlsson.

– Vi går in i pausvilan och ligger under med 0–2 och därför pratar vi om att vi måste justera våran spelplan och börja pressa och vara mer aggressiva mot Ljungby, vilket vi gör. I början av andra halvlek, är det Ljungby som dominerar och får in ett oförtjänt mål efter en nollställning och det är då vi steppar upp vårat spel. Vi tar över matchen och får in ett mål och sen efter är det vi som har målchans efter målchans och då börjar även Ljungby skaka lite.

Målet gjordes av Dreni Gashi i den 50:onde matchminuten.

Någon som får extra plus idag, trots förlusten?

– Nja, vi alla sliter och kämpar på. Det är ju ett steg framåt jämfört med Lagan matchen häromdan. Vi gör även ett par inhopp som Dreni Gashi, Carl Östberg och Kerim Musa och de tre killarna gör en väldigt bra match. De kommer in med mycket energi. Sen krigar alla de andra i laget också på, men bättre kan dem faktiskt.

– Nu ska vi försöka få upp energin i laget. Det känns lite som om det är energifattigt och segt, så vi ska försöka jobba på det här i veckan, avslutar Carlsson.

Nästa match spelas mot Gnosjö IF på söndag, om en vecka.

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  V-Södra tog poäng mot serietvåan
LÄS MER:  Forsheda snubblar på nytt
LÄS MER:  Bredaryd Lanna förlorade mot Smålandsstenar

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *