Fotboll

Värnamo kan säkra kontraktet ikväll

Fotboll Det har blivit dags för allsvenskans 28:e omgång och IFK Värnamo kan bli helt klara för allsvenskt spel nästa säsong.

Kim Hellberg. Foto: Per Bunnstad

Till att börja med är det en väldigt speciell match för Värnamos tränare Kim Hellberg som har spenderat åtskilliga år i IFK Norrköping.
– Väldigt speciellt. Jag är uppvuxen i den staden och bott där hela mitt liv innan jag flyttade ner hit. Det ska bli kul att möta dem, framförallt här hemma där vi vet att vi är bra. Vi har alla matcher att göra en riktigt bra match och ta en trea vilket skulle vara skönt, berättar tränaren.

Ikväll kan IFK Värnamo säkra kontraktet om de vinner. De kan också göra det om de tar en poäng eller till och med förlorar. Men då måste Varberg förlora sin match mot Mjällby.
– Den där vinsten uppe i Sundsvall var väldigt viktig och den gör att det ska till väldigt mycket saker för att vi inte ska hänga kvar. Men det är klart att så länge det inte är matematiskt klart så är det inte klart. Men jag hoppas vi lyckas med det idag.

Kim Hellberg berättar också att det kommer bli sena test under dagen på Netinho, Victor Larsson och Bernardo Vilar som alla har skade- eller sjukdomssymptom. Sedan tidigare är ju Freddy Winsth borta.

Taggar

Dela