Varberg vände mot IFK

Fotboll IFK Värnamo tog ledningen, men det räckte inte. Varbergs BoIS visade sin hemmastyrka, vände och vann med 2–1 på ett regnigt Påskbergsvallen.

Att Varberg vann är inte mycket att sucka över. Hemmalaget hade det bästa offensiva spelet, medan IFK hade svårt att skapa riktigt heta chanser.

Dock såg det bra ut när Liridon Silka rullat in 0–1 efter charmant samspel med flera IFK:are involverade. En stund tycktes allt gå IFK:s väg, inte minst domslut då man fick frisparkar med sig medan BoIS då agerade mer frustrerat.

Men, Varberg är duktiga på att vända spelet och en herre som Karl Söderström är inte lätt att komma till tals med. IFK hade länge koll på honom, men i minut 66 höll han bevakningen ifrån sig och kunde slå in kvitteringen.

Det gav hemmalaget ny och extra energi och på en hörna kunde reslige Peter Nyström nicka in 2–1. Då blev det IFK som blev irriterade och Varberg fick med sig domsluten. Fredrik Lundgren rök på två gula kort och skickades ut från plan.

– Det var billiga kort, ansåg Christian Järdler, IFK:s tränare.

Men, i stort gjorde IFK ingen bra match.

– Det var en jämn match, men vi har svårt för Varberg och deras låga försvarsspel. Nej, vi hade ingen tillräcklig kvalité i dag, suckade Christian.

Värnamo agerade tveksamt och fick inte till något tempo.

– Vi var passiva och långsamma, fyller Järdler i.

Båda mittbackarna avstängda

0–0 stod det i paus.

– Vi bestämde att försöka komma ner och bakom deras backlinjen och tog också ledningen.

Under drygt tio minuter hade IFK därefter bra koll och såg ut att bevaka sin ledning.

Men, så gjorde Kalle Söderström 1–1.

– Alldeles för billigt, men han är deras bäste spelare och den ende av bra kvalité.

Av bara farten följde 2–1 och IFK var i rejäl uppförsbacke. En backe man inte nådde upp över.

– En besvikelse, det här var en match vi inte skulle förlora.

Och, nästa gång får Järdler hitta ett nytt mittbackspar. Både Fredrik Lundgren (utvisad i dag) och Tyler Lissette (fick sitt tredje gula i dag) får inte vara med.

– Inte alls bra, men vi måste hitta lösningar.

Klart är att Pär Cederqvist då är tillbaka.

– Han hade behövts i dag, ansåg Järdler.

Länge var IFK:s backlinje omutlig, men två snabba mål sänker förstås betygen. Bäst i laget var i stället mittfältarna Oscar Johansson och Liridon Silka. De låg bakom mycket i anfallsväg, men det räckte inte mot ett hetare Varberg.