[28/30]

[29/30]

[30/30]

Det blev förlust med 1–4 mot seriesegrande Nässjö FF.

V-Södra fick ett tidigt baklängesmål – fete fem minuter – och trots att man spelade bra fick man ingen utdelning i halvleken. Det var i stället gästerna som fick stor fördel när Södras Kevin Bang blev utvisad efter en dryg halvtimme spel.

Södra hade mycket boll men Nässjö var lika bra då de hade fina omställningar i spelet.

I 59:e minuten lyckades V-Södra kvittera på en straff slagen av Anel Mehmedbegovic. 2–1 för V-Södra skulle betyda räddat kontrakt men Nässjö lyckades återta ledningen blott fyra minuter efter kvitteringsmålet. 3–1 kom sedan efter 82 minuter och då var det mer eller avgjort. V-Södra hade inte mer att mobilisera.

– Vi var bättre i första halvlek och killarna gjorde ett bra försök, säger tränaren Jonas Liljeqvist.
Han är inte besviken på spelarnas insats i dag. Man skulle ha vunnit i tidigare matcher så att det inte i dag hade blivit kniven på strupen. Alla de andra lagen kring V-Södra i tabellen vann sina matcher och därmed åkte V-Södra ur serien. Minst sagt överraskande kan tyckas när man har ett så starkt lag. Åtminstone på papperet.

– Ingen skugga över de som fått chansen på grund av många skador i laget men givetvis är det tungt att ha skador på flera nyckelspelare, säger Jonas Liljeqvist.

I dag lite extra plus till Gustaf Löfving men tränaren hyllar kollektivet. Man kämpade men marginalerna var inte med i de sista seriematcherna.

V-Södra gör sällskap med Rydaholm ned i fyran medan Bredaryd tar klivet upp i trean. Gnosjö som i sin grupp var nära att få kvalspela sig kvar räddade kontraktet i dag.

Fotot: Peter Magnusson