Fotboll

Enes lämnar IFK Värnamo

Fotboll Inte en dag utan nya IFK-rubriker. Under onsdagen skriver Sportbladet att sportchefen Enes Ahmetovic kommer lämna klubben. Nu bekräftar IFK Värnamo på sin hemsida att så är fallet.

Enes Ahmetovic har den senaste tiden varit sjukskriven och under den tiden har det hänt en hel del i klubben. På grund av sportsligt negativa resultat tog styrelsen ett beslut att sparka huvudtränaren Anes Mravac samt hans assisterande tränare Vedran Vucicevic. In i deras ställe kom Ferran Sibila och Jonas Thern.

Under onsdagen skriver Sportbladet att även sportchefen Enes Ahmetovic kommer lämna IFK Värnamo. En nyhet som de skriver kommer tillkännages inom kort såvida inget oförutsett inträffar. Det framgår inte på vems initiativ brytningen tagits.

Uppdatering 16.36

IFK Värnamo skriver på sin facebooksida:

Enes Ahmetovic har valt att säga upp sig från sin tjänst som sportchef. 

Från det att Enes blev sjukskriven har föreningen hela tiden arbetat efter ambitionen om att han ska vara tillbaka i tjänst vid månadsskiftet. Enes som förväntades att återgå till arbetet inom de närmsta dagarna har nu valt att avsluta sin tjänst. Arbetet med att finna en ersättare för Enes påbörjas nu. 

Tack för allt Enes

Vi söker IFK Värnamos ordförande Fredrik Lingeskog.

Enes Ahmetovic ryktas vara på väg bort. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Taggar

Dela


10 reaktioner på Enes lämnar IFK Värnamo

Ett stort engagemang, en vilja att utveckla kan bli en belastning för ibdividen. Nu måste det rensas undan med förtroendevalda i styrelsen, klubbchef och låta ett idrottskunnande ta plats.

Återigen märkliga uttalanden av klubbchefen, man klarar sig bra utan en sportsligt ansvarig! Säger som vanligt ingenting av värde. Verkar vilja lägga allt ansvar på huvudtränare och Jonas Thern. Hur mycket hon än vill så löser inte Thern alla problem även om han ses som Gud själv i lilla Värnamo. Man vill absolut vara kvar i allsvenskan, men ger ju laget i stort sett noll förutsättningar att lyckas med det. Jag ser agerandet bara som ett sätt att göra sig av med Anes, Enes och andra obekväma individer, vilket de kanske har varit, men det gynnar absolut inte laget.

Om man inte vet vad som skett i och bakom kulisserna inom IFK Värnamo de senaste tre åren är det lätt att fördöma klubbens handlande den senaste veckan. Det finns några viktiga personer som varit en förutsättning för IFK:s framgångar och de kallas sponsorer. Nu kastas det mycket skit på styrelsen, men dess beslut är ett resultat av påtryckningar från nämnda sponsorer.

Om man vill ironisera över Jonas Therns betydelse för klubbens framgångar så glömmer man bort att det är han som skapat dessa. Jag hoppas och tror att det här var det bästa som kunde hända föreningen. Ferran och Jonas har samma syn på hur fotboll ska spelas och det kommer att synas på planen. Nu har de haft en vecka på sig att implementera sina tankar hos spelarna och förhoppningsvis kommer AIK att åka hem till Solna med noll poäng.

Tråkigt att det blir så här, för det förbättrar ju inte möjligheten att fixa nytt kontrakt.

Innan man kritiserar Enes eller IFK så ska man inte glömma att det alltid finns två sidor av myntet som vi inte känner till eller får reda på.

Enes var sjukskriven så helt rätt att låta honom vila och läka.

Att Anes fick lämna är tråkigt men helt rätt. Spelarna verka sakna allt de sista matcherna, både glöd, spelglädje, energi och spelidé. Hade IFK inte gjort något så hade det varit katastrof och en biljett rakt ner i superettan. Anes var färdig och hade inte mer att ge.

Jonas kommer lyckas med sin erfarenhet, tydlighet, energi och analytiska förmåga.

Men till alla kritiker, glöm inte myntet.

Nu fokuserar vi på fotboll igen och klipper AIK på lördag.

Som vanligt tråkigt när det stormar.
Jag vill se från ett annat håll också.
Nu menar jag att trots sjukskrivning så låter man Enes deltaga och arbeta med den uppsägning av Anes som förelåg . Dom har jobbat väldigt nära och tätt med varandra och har starka band.
Det hade varit en mycket tuff situation för Enes.
Jag har god insikt i allt som hänt och tycker att styrelsen gjorde helt rätt och tror vi nu har betydligt bättre möjligheter att hänga kvar.
Tänk om Enes trots sjukskrivning varit med om detta och sedan gått i väggen o det grövsta efter detta… Då kunde man ned allt rätt kickat styrelsen.

Damerna har jag bara hört att det varit diktato fasoner i ledarskapet , det stämmer med stor sannolikhet.

För alla som hela tiden uttalar sig i starka ordalag så tycker jag ni skall åka upp o kolla på lie träningar.

Dock…… Enes en fantastisk kille som gjort ett mycket fint jobb, begriper dock inte varför han varit ensam och inte en del av en sportgrupp.
Där har styrelsen klart missat.

Framåt IFK och må vi hoppas att vi hänger kvar.

Dags för experterna i styrelsen att snöra på sig och gå ut mot AIK på lördag och visa hur man spelar. Bedrövligt agerande med alla som fått lämna herr- och damsektionen. Hoppas inga IFK-are går på någon mer match i år. Hur många övertramp får man göra innan man får gå? Men IFK verkar vara nummer 1 i Sverige vad det gäller sämst beslutsfattare.

Lycka till med vad du nu ska syssla med i framtiden, du har varit en trevlig kille att tjata med på träningar

Kanon, så länge A och E är väck så stannar Jonas Thern som hjälptränare, kunde inte blivit bättre.👏

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *