Uddamålsförlust för IFK

Fotboll IFK Värnamo var nära poäng i Trelleborg men föll med 1–2.

Melvin Frithzell gjorde IFK-målet. Arkivbild

Det var två tidigare IFK-spelare som nätade för Trelleborg: Magnus Andersson, fotbollsfostrad i Hillerstorp men som även spelat för IFK, samt Alexander Blomqvist som var IFK-spelare år 2015. Noterbart är att IFK.s målskytt Melvin Frithzell förra året provtränade med Trelleborg.

Trelleborg var klart bättre i början av matchen men mitt i halvleken kom IFK tillbaka och dominerade stort. Hemmalagets ledningsmål strax före paus kom därför oväntat om än sett till hela halvleken logiskt.
IFK spelade väl så bra som Trelleborg  i andra halvlek, men hade svårt att komma till avslut på mål. Här vann Trelleborg med 8–2 i hela matchen och det visar på lite skillnad i kvalitet.

– Jag är besviken på första halvlek då ingen kom upp i normal standard men i andra var vi mycket bättre, summerar IFK-tränaren Christian Järdler.
Sett över 90 minuter är han ändå inte nöjd. Det saknades bra avslut.
– Trelleborg är bra i boxen och det blev svårt för oss, konstaterar han.

Efter kvittering till 1–1 tycker Christian att hans lag tog över. Man bytte in Petar och nye brassen Paulo för att få ännu mer fart framåt. Man gick helt för 2–1.
I stället var det hemmalaget som fick utdelning:
– Synd med ett så sent segermål för Trelleborg.
Det kunde också ha blivit 3–1 i 90:e minuten då hemmalaget fick en straff som IFK-målvakten Tobias Andersson räddade snyggt.

IFK-sviten med fem förlustfria matcher är nu bruten men det är inget Christian tänker på. Han och övriga får o stället koncentrera sig på nästa match: Gefle hemma.

Målen
1–0 Magnus Andersson. passning Anton Tideman (44)
1–1 Melvin Frithzell, passning Liridon Silka (49)

Spelarbyten, IFK
Gentrit Citaku ut – Petar Pertovic in (57)
Melvin Frithzell ut – Paulo Marcelo Souza Alves in (69
Simon Nilsson ut Albin Seger in (81)

IFK:s startelva: Tobias Andersson – Victor Nilsson, Johan Andersson, Tyler Lissette, Freddy Winsth – Oscar Johansson, Simon Nilsson, Liridon Silka, Gentrit Citaku – Pär Cederqvist, Melvin Frithzell.
Avbytare: Pilip Vaitsiakhovich (mv), Albin Seger, Otto Eriksson, Archford Gutu, Petar Petrovic, Paulo Marcelo Souza Alves, Felix Wieslander Andersson.