Turlig BLIK-seger

Fotboll När en kvart återstod i mötet på Gisle IP ledde hemmalaget Bosna IF överraskande med 1-0. Men genom kvittering av Ljautrim Alishani i 76:e minuten tog Bredaryd/Lanna IK över kommandot helt och kunde spela hem den förväntade segern med siffrorna 3–1 (0–1).

– Ja, vi hade allt lite ur och ska vara tacksamma för att vi fick med oss alla poängen, säger BLIK-tränaren Patric Magnusson.

Bosna gjorde en bra match och kämpade på ett föredömligt sätt. Men en inre samling hos BLIK-arna i kombination med att man tidigt gick ned på trebackslinje blev segermelodin. Och stor matchvinnare måste Ljautrium Alishani utses till. Det var han som gjorde kvitteringsmålet och i 8:e minuten det poänggivande 2-1-målet. Då var Bosna helt tröttkört och Patric Friberg – som gjorde sitt första inhopp för hösten efter skada – fick nöjet att fastställa slutresultatet i slutminuten till 3-1 efter hörna.

BLIK har nu ett bra läge inför fortsättningen och kan man bara hålla nivån och att inte spelar ett spratt ska det mycket tillför att laget ska missa uppflyttning till division 3.

– Måste medge att det ser bra ut. Men jobbet ska göras och vi tar inte ut något i förskott, säger BLIK-tränaren.

I BLIK går bästa betygen till mittbacken Oskar Johansson och Ljautrim Alashani. Samt plus till avbytarna som kom in. BLIK-ledningen kan verkligen konsten att hantera hela laget – avbytare inkluderat – på vinstgivande och effektivt sätt.

Kuriöst nog fick matchen startas 45 minuter tidigare än utsatt tid. Den allmänna domarbristen gjorde att tjänstgörande domaren var tvungen att hinna med ytterligare uppdrag under dagen.