Tabelltrean blev för tuff för Rås LB

Fotboll I Jönköping hade Rås LB B inte så mycket att säga till om. Tabelltrean IF Hallby FK blev en för svår nöt att knäcka och Bredarydsgänget fick åka hem med en 1–5-förlust.

Taktiksnack. Foto: Hedin Väisänen

Första halvleken var mycket spel på Rås LB:s planhalva inledningsvis. Och 2–0 till hemmalaget var fullt rättvist efter 20 minuters spel.

Sedan lyckades Rås att lyfta upp spelet en del och från distans kom också reduceringen 2–1 i matchminut 35. Hemmalaget utökade till 3–1 innan pausvilan kom.

–Vanliga fall så hade vi backat hemåt. Men vi går in i andra med att trycka på lite extra. Snacket var också att finjustera det som vi gjorde fel, vi var lite för osynkade i första halvleken, säger Alma Cederqvist.

Hemmalaget ångade på och gjorde tio minuter in andra halvleken 4–1. Och när huvuddomaren, Arnel Saranovic, blåste av matchen stod det 5–1 på matchtavlan.
–Vi gör det inte dålig idag heller. Men det rådde lite förvirring där ute på planen. I övrigt var det en välspelad match från vårt håll, säger Cederquist efter matchen och höjer en del spelare i dagens tillställning.

–Målvakten Edith Saksing får lite extra beröm. Det är svårt att komma in som ny i laget. Sedan de yngre tjejerna som tar för sig. Men som alltid gör laget återigen en fantastisk laginsats och kämpar till sista sekunden.

Nu är det uppehåll för detta laget (Rås LB B). Vad säger du kortfattat om vårsäsongen?

– Det är behövligt att få lite ledigt nu. I början var vi inte så sammansvetsade. Det som jag kan se att vi måste bli bättre på är att vara vassare framåt och framför allt avsluten. Där behövs det tränas. Men vi är på rätt väg och med denna attityden som finns i detta härliga gäng så kommer det att bli bra under hösten.