Storseger för Värnamo Södra – lämnar bottenskiktet

Fotboll Matchen mellan Värnamo Södra och Hovslätt var en sexpoängsmatch redan innan start. Efteråt kunde Värnamogänget jubla med en storseger 6–0 (4–0) och lämnade bottenlagen bakom sig – för tillfället.

Sista fredagen i maj och en viktig match för båda bottenlagen Värnamo Södra och Hovslätt.

–Det är en riktig sexpoängsmatch, konstaterade Värnamo Södras tränare Christian Carlsson några timmar innan avspark.

Och det skulle bli en trevlig tillställning för Värnamogänget på sin hemmaplan, där man drog i från till en 4–0-ledning efter 24 minuters spel. När halvleken var över hade Värnamo Södra lyckats göra ytterligare ett mål där Carl Sandberg skrev in sig i målprotokollet två gånger.

–Vi var effektiv. Precis så här vill vi spela i fortsättningen också. Vi gick ner oss lite i slutskedet av första, vilket vi diskuterade i pausen. Men otroligt bra i försvarsspelet, säger Carlsson efter lagets första halvlek.

Sex minuter in i andra halvleken utökades ledningen till 5–0. Carl Östberg var sånär att göra mål i sin debut efter ett friläge i slutminuterna av matchen. I stället fick hans lagkamrat, Luis Fajardo Gallardo, fastställa slutresultatet 6–0.

–Vi lyckades hålla dem borta från vårt mål de tio första minuterna. De skapade inte alls mycket. I stället gjorde vi mål på våra lägen, något som vi haft svårt med vid flera matcher, konstaterar Södras tränare som vill hylla lagets insats i denna viktiga match.

–Carl Östberg, som är född 07, gör ett ruggigt bra inhopp idag. Resten av avbytarna gör det fantastiskt idag också. Men hela startelva ska ha otroligt mycket beröm, så laginsatsen får extra många guldstjärnor idag.