Storseger för Rydaholm mot jumbolaget

Fotboll En halvlek räckte för Rydaholm. Sedan var bortasegern klar över jumbolaget Furuby som slutade 0–6 (0–3), där Amin Nshimnirimana gjorde tre mål.

Rydaholm rivstartade bortamatchen mot jumbolaget Furuby. Efter sju minuter hade Anders Luu gjort 1–0. Sedan var det Amin Nshimirimana tur som stod för de två kommande målen för Rydaholm innan man klev ut till pausvila med 3–0.

–Vi ville gärna gasa på direkt och det kändes ju skönt att få mål så tidigt. Vår största motståndare inför matchen var vi själva, då vi var stora favoriter, säger Jonas Liljeqvist.

I andra fortsatte målkavalkaden där 4–0 kom redan efter ett par minuters spel. Det blev tillslut 6–0, där Nshimirimana blev tremålsskytt.

– Jo men jag är jättenöjd med segern. Det skulle vart 10–0 kanske, men det vinkas lite för mycket för offside på denna nivån kan jag tycka, säger en nöjd Liljeqvist efteråt och nämner flera spelare som är viktiga för laget.

–Det är klart att Amin är vår målskytt. Inget snack. Men vi har en annan spelare som jag säger är seriens bästa – Anders Luu. Han har ett spel som är på en annan division. Snabbheten, tekniken och tänket. Jag är så otroligt glad att han är med oss.

Segern innebar att Rydaholm återtar tredjeplatsen i tabellen efter nio matcher. När andra tränare använder den vanliga klyschan ”en match i taget” så är det helt tvärtom här.

–Det är klart att alla kolla tabellen. Alla gör det. Det är jag helt säker på. Sett till poängskörden tycker jag att vi borde haft några poäng till, avslutar Liljeqvist.