Fotboll

Shpetim tar vid i Horda

Fotboll Shpetim Bushati efterträder Fredrik Unbeck Bjerkander som ny huvudcoach för Horda AIK.

Torsten Lindberg och Shpetim Bushati

Det blev klart på tisdagen efter ett möte i Värnamo mellan klubbens ordförande Torsten Lindberg och Shpetim Bushati.

60-årige Bushati har en lång fotbollskarriär som professionell spelare (målvakt) i Albanien, Grekland och Norge och har haft ledaruppdrag som instruktör och huvudtränare i en rad klubbar, däribland i Horda AIK 2013–2015 under vilken tid Horda avancerade från sista lag till kvalplats.

Shpetim är utbildad gymnastik- och idrottslärare vid sporthögskolan i Tirana. Han tjänstgör åt Albaniens Fotbollsförbund då och då i samband med landskamper. Hans ordinarie arbete är förlagt till Finnvedens Gymnasium där han jobbar med integrationsfrågor med mera.

Många av Horda AIK:s spelare känner Shpetim från skolan och fotbollen. Han tillträder tisdagen den 1 augusti då det blir möte och träning.

– Jag tänker göra allt som står i min makt för att ordna en kvalplats för att slippa degradering. Det kommer att krävas flera vinstmatcher men.det skulle kunna gå med rätt träning och inställning. Jag känner igen så många bra spelare sedan jag var här senast och nu finns här ju också klasspelare, som jag haft i andra klubbar och fler bra spelare från Horda har tillkommit.
– Men att bygga upp förtroende och lagkänsla är viktigare än resultatet, säger Shpetim.

Torsten Lindberg:
– Vi är glada att ha Shpetim tillbaka. Vårt kontrakt gäller från första träningsdagen 1 augusti till säsongen ut det vill säga kanske till mitten av oktober om det blir kval. Sedan tar vi ny ställning när vi vet om vi spelar kvar i femman eller gör en nysatsning i sexan.

Taggar