Sen straff FIF:s lycka

Fotboll Grannderbyt mellan Kärda IF och Forsheda IF såg ut att bli mållöst. Men, i 90:e minuten fick Forsheda straff – och vann matchen.

Oscar Persson blev fälld och han stegade själv fram till straffpunken och avgjorde derbyt.

Ett tungt slut för Kärda som ägde bollen klart mest.

– Det är alltid surt att förlora så sent i en match, men straffen var solklar och inget att säga om, klargjorde KIF:s sympatiske lagledare Kjell Eriksson.

Derby kan vara tuffa, men det var bra stämning på planen och aldrig på gränsen, så att säga. Båda lagen försökte spela boll, men envisades med att ”slänga i väg” en hel del långbollar.

– Vårt passningsspel var inte bra, betonade Eriksson.

Chanser åt båda håll

Sett till chanser hade Forsheda de vassaste. Ett par hörnor i första halvlek slickade mållinjen och Hasib Haskin hade ett fräsande skott tätt utanför. Kärda hade också ett par möjligheter. Dels ett skott som Peter Lindgren i FIF-buren tippade till hörna, dels en nick tätt över ribban.

Efter paus tog Kärda över, men hade svårt att komma till perfekta avslut. När drygt 89 minuter spelats hade FIF bra passningsspel och Oscar Persson fick bollen innanför straffområdet och en hemmaspelare var framme och gav en ”kyss” på Perssons fot. Han stupade som en bowlingkägla och domaren blåste och pekade direkt på straffpunkten.

Persson själv tog hand om bollen, sköt hårt i lagom höjd och Christoffer Johansson i KIF-målet gick visserligen åt rätt håll men kunde inte förhindra 0–1.

Domaren lade till ett par minuter. KIF var stressat och slog bort allt, medan FIF agerade rutinerat och lugnt.

– Det var nervöst, men vi höll tätt. Spelmässigt var det ingen bra match, tyckte FIF:s spelande tränaren Axel Olofsson.

Han var förstås nöjd med fjärde raka triumfen och bidrog starkt.

– Axel och Jakob Ekblom i mitt försvaret tog ju allt, rosade Olofssons tränarkollega Marcus Syrén.

Det är bara att instämma.

Beröm förtjänar också Jonas Hansson och Peter Lindgren i målet som dirigerade sina medspelare. I hemmalaget var Viktor Eriksson, mittback, klart bäst. Plus vidare till Johannes Eriksson och Andreas Finnander.