Rydaholm utan poäng

Fotboll En bra andra halvlek räckte inte för Rydaholms GoIF att ta poäng mot IFÖ Bromölla IF på Kungshalll. Gästerna gjorde matchens enda mål och vände hemåt som ny serieledare.

– Sett över 90 minuter hade vi varit värda poäng, tyckte RGoIF:s tränare Edin Selimagic.

Rydaholm hade flera förluster innan det senast blev 1–0-vinst i Ronneby och stärkt självförtroende. Bromölla kom med fyra raka segrar och därmed stod det klart att RGoIF ställdes inför en tuff uppgift.

Ganska snabbt framgick att Bromölla var bra organiserat med stabil backlinje, duktigt mittfält och anfallare av bra sort.

Rydaholm hade stora problem att få till något ordnat spel. Det blev en hel del jagande och för många bollar slogs bort.

Då tio minuter hade spelats hade Bromölla haft två-tre heta målchanser. Efter en knapp kvart hade Rydaholm första riktiga attacken, men Daniel Luzze fick inte till avslutet.

Matchen jämnades sedan ut, men sista fem minuterna pressade gästerna åter intensivt. På en frispark fick Mauro Pereira göra en bra räddning. I 45:e minuten hade Bromölla hörna och då small det. På retur kunde Adam Winnberg få bollen i mål och 0–1.

Något som förvånade var att Nermin Usanovic spelade högerback i hemmalaget.

– Vi har bara två backar i hela truppen. Det är förklaringen, berättade Edin Selimagic i pausen.

Han konstaterade också:

– 0–1-målet var onödigt, vi får skylla oss själva. Vi ger dem alldeles för många inkast och hörnor.

Edin lovade en del förändringar i andra halvlek och så blev det. Usanovic flyttades upp på mittfältet plus ett par andra positionsförändringar. Något som gav positiv effekt.

Bromölla fick inte alls bestämma som i första halvlek utan RGoIF tog för sig betydligt aggressivare och passningsspelet var ett par klasser vassare.

Klockren stolpträff

I 64:e minuten fick en av lagets två renodlade backar, Armin Hodzic, hjälpas av plan.

– En knäskada som han haft sedan tidigare.

Men, tre minuter senare var Rydaholm så nära kvittering man kan komma. Yusuf Abdulrahim Rajab drog till volley och bollen gick klockrent i stolpen.

– Det var bara millimetrar från mål, ansåg RGoIF-tränaren.

Under en stund följde fler chanser. Minthan Nguyen sköt över och Nermin Usanovic hade ett bra skott, men rakt på målvakten.

Hemmalaget gav aldrig upp utan försökte och försökte, men Bromölla insåg faran och var på sin vakt. De höll undan och 0–1 stod sig tiden ut.

– Vi hade bättre tålamod efter pausen och oavgjort hade varit rättvist. En poäng förtjänade vi, men totalt spelade vi för dåligt vissa stunder och var för ojämna.

Bäst i RGoIF var Nermin Usanovic. Plus får också Minthan Nguyen och i andra halvlek höjde sig alla, inte minst Elvedin Mesinovic, Yusuf Abdulrahim Rajab och Robin Davoust.