Rydaholm skrällde

Fotboll Bortamatch mot serieledande Bromölla var ingen lätt uppgift för ett kontraktsjagande Rydaholms GoIF. Men det nästan osannolika inträffade. När slutsignalen ljöd stod Rydaholm som vinnare med siffrorna 4–3 (2–1).

– Ja, en mycket härlig seger och mycket välförtjänt. Nu har vi situationen i egna händer om det ska bli nytt kontrakt eller ej, säger biträdande tränaren Dzevad Selimagic som matchade laget för dagen.

Rydaholm var klart bättre laget och ryckte ifrån till 4-1. Att sedan hemmalaget kunde göra två reduceringsmål på övertid var mer av akademisk betydelse.

– Vi behövde aldrig känna oss hotade, säger Dzevad.

Annars tog hemmalaget ledningen med ett kontringsmål i sjunde minuten. Men sen var det Rydaholm för hela slanten. Daniel Luzze stod för kvittering i 20:e minuten och strax före paus satte Minhtan Nguyen en straff stenhårt i nättaken och psykologiskt viktigt pausledning som följd.

I mitten av andra halvlek kom två nya mål för Rydaholm inom loppet av knappa tio minuter. Målskyttar var Juan Igrasio Carabajal Mamari och Derrick Scentongo.

Alla i laget ska ha beröm för en väl genomförd insats och det vore fel att framhålla den ene före den andre. Kollektivt överbetyg alltså.

I Bromöllalägret var det bistra miner. Det var i dagens match man skulle säkra seriesegern inför storpublik. Men dom planerna blev det av intet då Rydaholm för dagen var ett för svårt motstånd.