Fotboll

Rydaholm åkte ur

Fotboll Hänga kvar, tvingas kvala eller åka ur? Det var frågan för Rydaholms GoIF i dag på Lagavallen mot Ljungby IF. Svaret: RGoIF åkte ur.

Ljungby vann matchen med 2–0 och därmed blir det division 4 för Rydaholms GoIF nästa år.

Givetvis är det tungt att ramla ur en serie, men det var ingen jätteskräll att RGoIF gjorde det. Säsongen har gått i böljor, RGoIF har besegrat topplag (ganska nyligen slog de seriesegrarna Bromölla på bortaplan), men förlorat fel matcher. Dubbla nederlag mot Ljungby och Gransholm är sådana exempel.

I dag handlade det om att vinna eller försvinna. Rydaholm låg på nedflyttningsplats och det var bara seger som gällde. Annars tack och adjö från div 3.

Notabelt var att förlorande lag i den här matchen skulle åka ur. Nu vann Ljungby, men deras kontrakt säkrades inte. LIF tvingas kvala eftersom både Gransholm och Ronneby vann sina matcher.

– Det var en jämn match mellan oss och Ljungby och oavgjort hade varit rättvist, tycker RGoIF-tränaren Edin Selimagic.

Förlust eller oavgjort hade dock ingen betydelse.

– Nej, oavgjort hade inte räckt för oss.

Ljungby tog ledningen i första halvlek, runt 20:e minuten genom Moshtaq Ahmadi. 2–0 kom i 57:e minuten, målskytt Jacob Tarasenko.

• Hade ni några bra chanser?

– Ett friläge, några bra skott. Man säga att Ljungby gjorde mål på sina chanser, de hade tre och satte två. Vi hade fyra och gjorde inget. Det var små marginaler som avgjorde matchen, anser Edin.

RGoIF:s ordinarie målvakt Mauro Periera var skadad och veteranen Marcus Martinsson hade ”dammats av”.

– Han gjorde det bra och det berodde inte på honom att vi förlorade, klargör Selimagic.

 

Vill få distans några dagar

Många tränare får sparken eller tackar för sig när deras lag ramlat ur en serie.

• Hur blir det för din del?

– Det återstår att se. Nu vill jag komma bort från fotbollen några dagar. Vi får sedan ha lite samtal och se hur det blir, svarar Edin.

Han har dock redan tankar om Rydaholms fotbollsframtid.

– Det är viktigt att få behålla spelarna och bygga vidare. Av förra årets lag är bara två kvar i dagens lag, resten är nya.

Säsongen slutade alltså i moll, men det kommer en ny dag i morgon. Det som hänt är historia. Nu får RGoIF ta nya tag och blicka framåt.

Och, Rydaholms GoIF har genom årens lopp åkt både upp och ner i tabellerna. Det här är ingen katastrof, klubben kommer igen, var så säker.

Taggar

Dela