Fotboll

Ruben från SIS debuterade i Smålandslaget

Fotboll I går klockan 15.45 gjorde Ruben Palmcrantz debut som mittback i Smålandslaget. Småland - Östergötland slutade 2–1.

Matchen var en del i det breddläger som Smålands Fotbollförbund anordnade för spelare som plockats ut efter flertalet gallringar. De bästa spelarna från hela Småland hade valts ut och bland spelare från klubbar som J-södra, Kalmar FF och Östers IF återfanns Ruben – hemmahörande i Skillingaryds IS.

Ruben tog redan som 13-åring plats i startelvan för Skillingaryds seniorlag och konkurrerade därmed ut många äldre spelare. Rubens ödmjukhet och spelskicklighet är det som utmärkt honom under hela året. Under säsongen har han startat både i backlinjen, på mittfältet och som forward.
– Jag har aldrig sett en mer komplett fotbollsspelare i unga år med så bra speluppfattning, säger Eva Ekström som varit Rubens tränare under 2016.

I slutet av mars reser Ruben till Perugia, Italien tillsammans med förre lagkamraten från moderklubben – Triphin Muyubira. Efter provspel i Göteborg är Ruben en av 30 spelare som får delta på det italienska talanglägret.

Josephine Svanberg

Ruben Palmcrantz från SIS  [1/3]

Ruben i första matchen med Smålandslagen  [2/3]

Från SIS till Smålandslaget  [3/3]

Taggar