Rås LB orkade inte hela vägen mot topplaget

Fotboll Efter den efterlängtade segern senast var Rås LB tillbaka på ruta ett. Matchen mot tabelltvåan Smålandsstenar slutade med en 0–3-förlust.

Taktiksnack. Foto: Hedin Väisänen

Bredarydstjejerna höll 0–0 fram till det var en kvart kvar av första halvleken. Då lyckades gästerna, Smålandsstenar, få in bollen bakom Elin Adesund. Detta målet blev också halvlekens enda i en jämn tillställning.

–Vi spelade jättebra idag. Men anfallet funkade inte riktigt, säger Rås LB:s tränare Alma Cederquist.

I andra orkade Rås LB inte fullt ut. Smålandsstenar satte både 0–2 och 0–3 innan slutsignalen hördes.

–De två första målen är bjudningar av oss tycker jag. Och när de får in sitt tredje så gick luften ur oss en del. Vi skapade inte så mycket heller. Men vi tar trots allt med oss vår inställning som vi har hela tid, säger Cederquist och passar på att ge några extra stjärnor till spelare.

–Vår lagkapten Linnea Karlsson. Sedan hade vi med oss Tindra Silvola från vårt yngre lag, som verkligen växt in i seniorspelet. Så hon ska få lite extra beröm idag.