Rås LB Dam utslagna ur Smålandscupen – efter förlängningsdramatik

Fotboll Bredarydsgänget, Rås LB Dam A, utslagna ur Smålandscupen. Det blev tillslut förlust efter förlängning med 1–3 mot Tabergs SK, då ordinarie tid slutade 1–1 (0–0).

Rås LB Dam hade flera chanser att göra mål mot Tabergs SK, men ineffektivt var påtaglig. Lagen klev ut i omklädningsrummet med en mållös första halvlek.
– Vi tryckte mycket på det vi hade i början, hög press. Något vi gjorde resten av matchen också men det är det där med utdelning som inte går vår väg, säger, Rås tränare Alma Cederquist.

I andra avlöstes chanserna för lagen, där hemmalaget hade ett par chanser fler. Och tillslut, vid matchminut 75, kom så målet för Rås LB. Målskytten var Annie Pettersson. Men gästerna lyckades komma tillbaka och med några minuter kvar av ordinarie tid blev det 1–1.

Och matchen gick till förlängning där man spelade två gånger 15 minuter. Dessvärre blev blev två mål för Taberg, ett i varje förlängningsperiod, och Bredarydsgänget är därmed utslagna.

–Det är en suverän match, där vi äger hela matchen tycker jag. Men så är det detta med att sätta våra målchanser, som jag sagt tidigare. Visst känns surt efteråt, med tanke på hur matchbilden såg ut. Men det är inte alltid det bästa laget som vinner, konstaterar Cederqvist efter förläningen som känner att hon trots allt har ett lag fullt av hjältar.

–Jag tycker Lisa Sjöblom, Hilma Aronsson och Tilde Kardebratt ska ha en extra stjärna. Men jag vill säga att jag tränar ett lag fullt med hjältar. Så nu gäller det att ladda om till lördag, då nästa match spelas.