Fotboll

Oavgjord maratonmatch för IFK

Fotboll Det blev 2–2 i lördagens träningsmatch mellan Hammarby och IFK Värnamo.  

Arkivbild från tidigare match lagen emellan. Bild: Hedin Väisänen

Det blev en lång tillställning på Årsta IP i Stockholm. Matchen avgjordes nämligen över två halvlekar á 60 minuter vardera. Maratonmatchen började dock tungt för IFK.

I den fjärde minuten gav Josef Erabi hemmalaget ledningen på nick och i den 40:e minuten blev Erabi tvåmålskytt, efter att ha runnit igenom IFK-försvaret och med ett kliniskt avslut utökade hemmalagets ledning.

Men IFK kom tillbaka. Med en kylig chipp reducerade Frank Junior Agyei och i den 100:e matchminuten vek Kenan Bilalovic in från sin vänsterkant och tryckte dit kvitteringen, efter en styrning på en Hammarby-försvarare. Målet blev matchens sista och efter 120 minuters spel skrevs slutresultatet till 2–2.

– Matchen var som ett träningspass med två lag som kämpar och sliter. Det var en riktig genomkörare i 120 minuter. De började matchen betydligt bättre än oss under de första 15-20 minuterna, men vi blir bättre ju längre matchen lider och vi skapar mängder av målchanser som vi borde ha förvaltat på ett bättre sätt. Allt som allt var det en bra genomkörare där alla spelare fick mycket speltid, säger IFK-tränaren Anes Mravac efter matchen.

Vad tar du med dig från den här matchen?

– Väldigt mycket, inte minst visar vi att vi kan pressa ett av Sveriges bästa lag. Vi vinner boll högt och skapar mycket målchanser, båda från omställningar men även genom att vi etablerar press på deras planhalva, säger Anes Mravac och ger hela laget extra beröm för deras prestationer.

– Att se hur spelarna jobbar tillsammans, det är vår nyckel inför hösten. Att vi är starka tillsammans, som vill, kämpar och sliter. Det vill jag lyfta fram, avrundar Anes Mravac.

Nästa match för IFK är hemma mot IFK Göteborg nästa söndag, den 7 juli.

Kommande hemmamatcher

Fotboll

Söndag 07 juli 14:00

IFK Värnamo Herr - IFK Göteborg

Fotboll

Söndag 07 juli 14:00

IFK Värnamo Herr - IFK Göteborg

Fotboll

Söndag 21 juli 16:30

IFK Värnamo Herr - Häcken

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  IFK:s satsning på gåfotboll drar till Danmark
LÄS MER:  Fritidschefen om gräsbeskedet: ”Helt bedrövad”
LÄS MER:  Gräset godkänns inte - BP-match flyttas till Kalmar: "Otroligt tungt"

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


1 reaktion på Oavgjord maratonmatch för IFK

En mycket underhållande träningsmatch. Mycket energi och många goda prestationer i IFK! Ser lovande ut inför matchen mot Göteborg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *