Ny tung IFK-förlust

Fotboll IFK Värnamo fick vända hem från Göteborg och mötet mot GAIS utan poäng. ”Makrillarna” vann med 2–1 efter 1–1 i paus.

Värnamo kom till Gamla Ullevi med blott två dagars vila efter hemmamatchen mot Trelleborg. GAIS hade vilat sex dagar sedan de senast ”tömde krafter” i seriematch.

Två förluster hade IFK bakom sig, mot BP och Trelleborg. Då lyckades de vit-blå inte göra några mål. I kväll hamnade IFK åter i underläge, men kom igen och kvitterade. Det gav hopp och statistiskt borde det inte blivit förlust.

IFK vann hörnorna med 10–2, avslut mot mål med 10–5 och avslut totalt med klara 23–14.

– Vi får skylla oss själva. Det här var en match vi skulle vunnit. Vi hade 23 avslut och var helt överlägsna. Fruktansvärt slarvigt att vi inte förvaltade chanserna bättre, suckade tränaren Christian Järdler, och tillade:

– Det är avsluten och målgörandet som är det stora problemet nu.

GAIS tog tidigt ledningen, redan i åttonde minuten, genom vasse Dardan Rexhepi. Värnamo kom igen och åtta minuter senare var det kvitterat. Målskytt Melvin Frithzell.

Målet gav mer energi och mellan 21:a och 32:a minuten hade IFK ssex avslut i tät följd.

– Då skulle vi avgjort, menade Järdler.

GAIS återtog ledningen i 52:a minuten.

• Hur gick det till?

– Ett kanonskott på volley från 25 meter.

• Som ”Tobbe” i målet inte kunde göra något åt?

– Han var helt chanslös.

IFK gjorde bara ett spelarbyte, i 65:e minuten då Frithzell ersattes av Ellis Culum.