Fotboll

Ny förlust för IFK

Fotboll Det vill sig inte för IFK. Två snabba mål av Örgryte IS på Gamla Ullevi lyckades IFK inte hämta upp. 2–0 stod sig matchtiden ut.

Därmed har IFK i sina sex senaste matcher erövrat en poäng av 18 möjliga. Pinnen de tagit är ju 0–0-matchen mot Varberg.

Kort och gott är IFK i en ordentlig uppförsbacke och den blev inte mindre på Gamla Ullevi då Örgryte tog ledningen redan i andra minuten.

– Deras första anfall, bollen på högerkanten, inlägg och vi missade markeringen och 1–0, suckar IFK:s tränare Christian Järdler.

Att ta sig upp och över krönet blev svårare i tionde minuten. Då gjorde ÖIS 2–0 – på straff.

– Känns som en billig straff. Då var mycket förstört och att vända 0–2-underläge är svårt.

Absolut, men IFK vek inte ned sig utan kom igen.

– Vi jobbade på. Det var dåligt mot Norrby, men här försökte vi. Vi skapade chanser, kanske inte så heta, men vi kan inte göra mål.

I många matcher har IFK dominerat statistiken över avslut, både på och utanför mål plus hörnor. Kvällens match var inget undantag. IFK hade 6 avslut på mål mot 4 för ÖIS, 14 avslut totalt mot ÖIS 9 och 11 hörnor mot ÖIS fem.

Är inte orolig

– Det positiva är att vi har ett anfallsspel och skapar. Hörnorna vinner vi i varje match. Jag är inte orolig, men just nu vill det sig inte.

Christian Järdler hade denna kväll en ovanligare uppställning 4–2–3–1.

– Ja, vi skrev så, men det var inte riktigt så vi spelade. I andra körde vi 3–5–2 för att få upp mer folk i offensiven.

Men, det fanns en motståndare som vägrade ge med sig och därför fick IFK bittert nog bita i det sura äpplet ännu en gång.

– Viktigt nu är att vi får en ledig helg och har ingen match på tio dagar. På måndag startar vi om.

Sannolikt precis vad IFK behöver.

3 juni väntar åter en viktig match, ty då kommer IK Frej på besök. Frej har ju inte heller rosat marknaden och någon gång måste det väl lossna för de vit-blå. Varför inte mot Täbygänget.

Taggar

Dela