Ny 1–0-vinst för IFK

Fotboll Med ett jättesnyggt mål av mittfältaren Simon Nilsson tog IFK Värnamo andra raka 1–0-segern på försäsongen. I dag besegrades Landskrons BoIS på ett soligt Ljusseveka.

[21/21]

Att vädret svänger snabbt fick många ett kvitto på. Förra söndagen mot Ytterhogdal var det kylig snålbåst och snöflingor i luften. I dag sken solen från sin allra bästa sida.

IFK Värnamo behärskade båda varianterna på bästa sätt.

– En jättenyttig match, summerade IFK-tränaren Christian Järdler dagens drabbning.

Ja, Landskrona, som spelar i division 1, visade ingen respekt utan gav IFK bästa tänkbara motstånd. Skånelaget inledde bäst.

– Första tio minuterna var vi alldeles för passiva, underströk Järdler.

Men, resten av halvleken var Järdler nöjd med och fram till pausvilan var det stor IFK-dominans.

– Vi borde gjort mer än ett mål, men 1–0 var både fint och rättvist.

Innan målet kom hade IFK haft några skapliga chanser:

(16) Ellis Culum nickskarvade över på Freddy Winsths passning.

(17) Liridon Silka fick läge, sköt, men målvakten tippade över till hörna.

Landskrona hade i första halvlek tre rejäla avslut, men alla tre avvärjde Tobias Andersson i IFK-buren på bästa sätt.

Lednings- och segermålet kom i 43:e minuten. Oscar Johansson tunnlade skickligt – och turligt – en motspelare, passade snett bakåt till Simon Nilsson, som siktade och pricksköt 1–0 utom räckhåll för Landskronas målvakt. Snyggt var bara förnamnet.

Stolpträff

Landskrona kom igen direkt efter pausen och hade det mesta i andra halvlek.

– De var då bättre, men det är ganska typiskt när man leder med 1–0. Vi försvarade oss mer och det är svårt att leda med 1–0. Starkt att vi åter vann och åter höll nollan, myste Järdler.

Landskrona saknade inte chanser att kvittera. Bra tryck utmynnade en gång i en stolpträff där IFK sedan fick undan bollen till hörna. En ny jättechans kom i 72:a minuten då en fri BoIS:are på volley sköt över.

IFK kunde på slutet ökat till 2–0. Pär Cederqvist fick till en perfekt och hård nickträff, men aningen utanför ena stolpen.

Hur som helst, åter en stark IFK-insats som lovar gott. Roligt att Tobias Andersson fick chansen i målet och han skötte sin uppgift med glans. Höga betyg också till Simon Nilsson, som ser ut att passa mycket bättre som innermittfältare i stället för på kanten. Nye Liridon Silka blir ett tillskott av rang och offensivt gör Pär Cederqvist oerhörd nytta.