Nermin hjälte i RGoIF

Fotboll Rydaholms GoIF tog tre synnerligen viktiga poäng i dag hemma på Kungshall då jumbon Kalmar AIK besegrades.

När lagen möttes 14 april i Kalmar vann Rydaholm med 3–0. Något liknande borde det blivit i dag, men det blev bara ett mål. Segerskytt och hjälte var Nermin Usanovic.

– Vi gjorde ingen bra match och det var jobbigt, säger Usanovic, som fick kliva av redan i pausen.

• Varför?

– Jag fick ont i ljumsktrakten redan efter 30 minuter och det hade inte gått att spela en halvlek till, förklarar Nermin.

Ja, någon match till historieböckerna blev det inte.

– Årets sämsta match, menade någon som ser Rydaholms hemmamatcher.

Må så vara, men vinst blev det och en viktig sådan. RGoIF låg på negativ kvalplats, men får i och med vinsten lite andrum.

Rydaholm började annars bra, eller skapligt. De var klart bättre än Kalmar AIK. Peter Appelkvist, som gjorde två mål i senaste matchen, fick läge i sjunde minuten, men volleyskottet seglade utanför.

Inlägget kom från Nermin Usanovic, som betyder mycket för laget. Och, han tog huvudrollen i 15:e minuten. Rydaholm hade hörna, målvakten petade bollen ut mitt i banan och där fanns Usanovic som med vänstern fick på ett bra skott, med studs. Bollen studsade över målvakten och in i nätmaskorna.

Sedan blev det inte mycket mer. Frånsett att Kalmar hade jätteläge i minut 38. Omar Hadzalic var alldeles fri, men Mauro Pereria i hemmamålet klev ut och täckte. Snyggt jobbat.

Precis för paus hettade det till i en närkampssituation och Alejandro Sanchez blev varnad. Då ilsknade RGoIF:s tränare Edin Selimagic till med följd att visades bort från spelarbåset till läktaren.

Andra halvlek handlade mycket om att byta boll med varandra. Det var inget ordnat spel, men på slutet tryckte Kalmar på för att försöka få en poäng med sig hem.

Så blev det inte, utan RGoIF kunde kvittera ut tre oerhört viktiga poäng.

Bäst i laget var mittbackarna Ilir Kelan och Armin Hodzic tillsammans med Alejandro Sanchez och Nermin Usanovic, så länge han var med.