Fotboll

Micke gläds över sin gamla klubb

Fotboll En av dem som gläds för den nya allsvenska klubben är det tidigare utlandsproffset Michael ”Micke” Svensson,44, med förflutet i Skillingaryds IS och IFK Värnamo.

Michael Svensson vid ett konstverk som tillägnats honom. Arkivbild

Micke, eller Pillo som han ofta kallades förr, har varit utlandsproffs i flera år, spelat 25 A-landskamper med mera.

Efter spel i IFK Värnamo i fyra säsonger gick färden vidare till Halmstad i allsvenskan. Senare blev han proffs i franska Troyes och engelska Southampton. Förutom landskamper blev han svensk mästare med Halmstad 2000 och året efter fick han priset som årets back på fotbollsgalan. Han var skadeförföljd i flera år och gick 2009 över till att bli tränare, men återkom ändå i allsvenskt spel.
Sedan 2017 är han tränare för Vinberg i division 2 i Halland.


– Otroligt starkt gjort av IFK och fantastiskt roligt, säger Micke som har kvar hjärtat i Värnamo.
Han tycker att det är en otroligt stark prestation och berömmer IFK-andan med alla duktiga ledare:
– Ja, som Ola Winsth och Roland Svenningson på min tid, säger han om de fyra åren med IFK.
Micke är född 1975 och som 17-åring gick han till IFK:
– I dag har man Jonas Thern och det var en kille som jag verkligen såg upp till. Tror han hade skolrekordet att springa runt Prostsjön vid Finnvedsskolan.

Micke har haft en del kontakter med IFK även på senare år, som när man träningsspelade förra året mot IFK på Ljussveka konstgräs i Värnamo. IFK vann den matchen med 2–0.


Måndagen blev stor för Micke, som också har sitt hjärta i Halmstad BK.
– Ja, en viktig seger med 1–0 över AIK och sedan segern för IFK Värnamo. Nu måste vi i Vinberg också vinna, säger han om den klubbens något utsatta läge i tvåan.
Med tre matcher kvar att spela ligger Vinberg precis ovanför nedflyttningsstrecket, men två av de tre lagen under strecket har en match mindre spelad.


IFK Värnamo har också tre matcher kvar, men blir sämst tvåa och avancerar därmed till allsvenskan. Sundsvall kan gå förbi, men IFK klarar sig med fem poäng på tre matcher även om Sundsvall vinner alla sina återstående fyra.

Michael Svensson vid matchen mot IFK Värnamo för två år sedan.

Taggar

Dela