Mardrömsstart för Rås LB A Dam – får fortsätta leta efter vinnarspåret

Fotboll Rås LB A:s damer hade inför bortamatchen mot Ljungby fyra inspelade poäng. Laget fick åka hem med noll poäng, efter mardrömsstarten, då Ljungby vann med 5–2, efter halvtidsresultatet 2–1.

Det blev omgående uppförsbacke för Rås LB dam A. Insläppt mål redan efter sex minuters spel. Sedan dröjde innan nästa mål skulle komma. Återigen var det Ljungby som gjorde det. Då var det tio minuter kvar av första halvlek. Men Bredarydsgänget gav sig inte, utan direkt efter kom reduceringen till 2–1, som blev första halvlekens resultat.

–Det kändes att vi var på gång efter vårt mål. I pausvilan var vi väldigt positiva där vi själva kände att vi var inte sämre än Ljungby, säger tränaren Alma Cederquist efter 45 minuters spel och hur snacket i pausvilan var.

Efter en kvart spelad av andra halvleken hade två mål gjorts, där hemmalaget gjorde 3–1 och Rås LB reducerat på nytt.

–Vi hade förhoppningar till kvittering när vi lyckades reducera ytterligare en gång, säger Cederquist.

Men det var Ljungbys match. De utökade sin ledningen strax efter till både 4–2 och 5–2, som också blev slutresultatet och Rås LB Dam A får fortsätta leta efter vinnarspåret.

–Det känns som vi kommit i en liten negativ trend just nu. Men det var ju inte så att vi gav bort matchen utan vi försökte spela vårt spel. Men när de gör 5–2 så inser vi att denna matchen kommer vi inte att vinna, säger Cederquist efteråt.

Målskyttarna för Rås LB A var Lisa Sjöblom och Annie Pettersson.

–Lisas mål var riktigt snyggt, ett pangmål, kan jag säga. Men idag ska jag ge hela laget lite extra beröm och plus i kanten, för det behöver vi, avslutar Cederquist.