Fotboll

Målfest för IFK-damerna

Fotboll IFK Värnamos resa till Gotland blev en målrik sådan. Uppdaterat.

Arkivbild från tidigare match. Bild: Hedin Väisänen

IFK-damerna tog kommandot från start. I den tredje minuten gjorde Maria Möller Thomsen ledningsmålet. 22 minuter senare ökade Julia Weidenmark på ledningen. P18 reducerade i den 40:e minuten genom Lova Andersson, men hemmalagets glädje blev kortvarig. Två minuter senare ökade Mimmi Strömgren på till 3–1, ett resultat som stod sig i paus.

Tre minuter in i den andra halvleken utökade Sefika Muratovic IFK:s ledning till 4–1. Hemmalaget fick kontakt när Lina Appelgren gjorde 2–4 i den 59:e minuten, men tio minuter utökade Mimmi Strömgren IFK-ledningen på nytt. P18 skulle dock få det ordet när Lova Andersson gjorde 3–5 på en av matchens sista sparkar.

– Det var en skön känsla att vi får med oss en seger i den sista matchen innan uppehållet, även om det blev en svängig historia. Gräsmattan i Visby var i mindre bra skick, vilket tyvärr försvårade möjligheten för oss att spela fotboll, även om vi stundtals gör det bra. Det var en komfortabel seger, även om vi kanske släpper in några enkla mål, säger IFK-tränaren Nicholas Plikas efter matchen.

Hela laget får beröm för sin insats i segern.

Kommande hemmamatcher

Fotboll

Lördag 03 augusti 13:00

IFK Värnamo Dam - Smedby

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  Proffsklubben visar intresse för IFK-spelaren
LÄS MER:  IFK-talanger till rikslägret i Halmstad
LÄS MER:  Seger för IFK Värnamo − dominerar i målfest

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


1 reaktion på Målfest för IFK-damerna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *